Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.
-
Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
-
Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat.
-
Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.
-
Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
-
Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.
-
Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde pesto.
-
Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.
Ingrediënten over?
Pompoen :
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een lekkere pompoensoep met kruidenbrood.