Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
-
Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
-
Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
-
Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
-
Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.
-
Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
-
Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
-
Pel de ui en het andere teentje knoflook.
-
Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
-
Voeg de tomaten en paprika’s toe met 100-200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook.
-
Pureer de soep met een staafmixer.
-
Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.
-
Roer de witte bonen of tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
-
Geef het knoflookbrood bij de soep.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.