Bereiding
- Pers 1 teentje knoflook uit in een grote kom.
-
Maak het stukje peper schoon en snijd het in fijne reepjes.
-
Roer de peper en de olie door de uitgeperste knoflook.
-
Was de bloemkool en snijd de roosjes van de stronk. Snijd de stronk in stukjes.
-
Schep de bloemkool door het oliemengsel en zet even weg.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Breng water met het andere teentje knoflook aan de kook.
-
Doe de bloemkool boven in de stoompan of in een metalen vergiet en plaats op de pan met water en knoflook. Stoom de groente met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar.
-
Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de hete margarine gaar en bruin.
-
Geef het vlees bij de gestoomde bloemkool en aardappelen.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Bloemkool
Bewaar de rest van een grote bloemkool in de koelkast maximaal 10 dagen. Gebruik de rest in een rauwkostsalade of maak er een bloemkoolsoep van.