Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Schil de sinaasappel en snijd de parten in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
-
Maak de wortelen schoon en rasp grof. Meng het sinaasappelsap en de sinaasappelblokjes erdoor. Zet de salade apart.
-
Schil de gember, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de rest fijn.
- Maak de peper schoon en snijd fijn.
-
Maak de bosuien schoon en snijd in smalle ringen.
-
Was het koolblad.
-
Breng in een (stoom)pan weinig water aan de kook. Leg het koolblad in een stoommandje en daarop de stukken vis en de plakjes gember. Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.
-
Fruit de geraspte gember in de helft van de hete olie.
-
Voeg de peper, sojasaus en helft van de bosui toe. Breng de saus op smaak met wat citroensap.
-
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de rijst en de rest van de bosui.
-
Was de koriander en snijd klein.
-
Neem het koolblad met de vis uit de stoompan en druppel de saus erop. Strooi de koriander erover.
-
Serveer de vis met de gebakken rijst en wortelsalade.
Variaties
Je kunt ook andere visfilet gebruiken, zoals kabeljauw, tilapia of pangasius.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep, door een koolsalade of in deze aardappelcurry met ei.