Materialen
Staafmixer of keukenmachine
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een beetje water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de groente schoon.
Snijd de wortels in plakken, halveer de spruitjes en snijd de kool in repen.
-
Doe de groente in een stoommandje of hittebestendige zeef en plaats dit op een passende pan met kokend water. Doe een deksel op de pan en stoom de groente in 10 minuten gaar.
-
Snijd de kip in reepjes en bestrooi met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar.
-
Was de peterselie.
-
Hak de amandelen met de staafmixer of in de keukenmachine klein.
-
Voeg de peterselie, knoflook, olijfolie en geraspte kaas toe en pureer dit fijn. Voeg eventueel een scheutje water toe. Maak de pesto op smaak met een drup citroensap.
-
Leg de gestoomde groente op een schaal en druppel de pesto erover. Serveer de aardappelen en kip erbij.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Kool:
Bewaar een restje kool in afgesloten bak of vershoudfolie 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van met deze rijstschotel.