Bereiding
- Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte.
-
Snijd het binnenste deel van het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Snijd de olijven klein.
-
Pel de sjalot en snijd hem klein.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
- Snijd de tofu in kleine stukjes.
-
Verwarm de olie en bak hierin de sjalot zacht.
-
Voeg de tofu toe en pers de knoflook er bovenuit.
-
Bak een paar champignons, het kleingesneden vruchtvlees van de aubergine en de olijven mee en maak het mengsel op smaak met peper.
-
Vul de auberginehelften met het mengsel.
-
Schenk de tomatenblokjes in een pan en roer er de rest van de plakken champignons door. Plaats de aubergines erin.
-
Laat de aubergines met een deksel op de pan in 25 minuten heet worden.
-
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en serveer het erbij.
Variaties
Ook lekker met een andere volkoren pastasoort, zoals penne of fusilli.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Tofu is ook heerlijk met tomaten!