Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde champignons

Gevulde champignons

Met gevulde champignons wordt het altijd een feestje.
  • 6 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht, tussendoor
  • 35 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 6 champignons
  • 1 bosui
  • 70 gram rundertartaar
  • 1 (oud) volkoren boterham
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel jonge kaas 30+ (geraspt)

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en verwijder de stelen uit de hoedjes.
  2. Hak de stelen fijn. Maak de bosui schoon en snijd in kleine ringetjes.
  3. Verkruimel het brood.
  4. Meng de tartaar met de fijngehakte stelen, de melk, uitgeperste knoflook, bosui, het broodkruimen en peper.
  5. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en strooi de geraspte kaas erover.
  6. Plaats de gevulde champignons in een pan met een klein laagje water en laat in ongeveer 10 minuten gaar stomen.

Ingrediënten over?

Probeer ook de gevulde tomaatjes, de witlofschuitjes en de gevulde snackpaprika's die op de foto staan.

Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn nog 3 dagen houdbaar in de koelkast. Gebruik de overige champignons bijvoorbeeld op een sandwich met paddenstoelenomelet

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (december) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 35 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 2 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 5 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.