Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde kiprolletjes met spruiten en koolraap

Gevulde kiprolletjes met spruiten en koolraap

De groente en aardappelen bak je als pakketje in de oven. Heerlijk met zelfgemaakte basilicumpesto.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 595 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 25 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram spruitjes
  • 250 gram koolraap
  • 1 ui
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • tijm

Materialen

Keukenmachine/staafmixer, vershoudfolie, keukentouw, bakpapier

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, een scheutje water en de olijfolie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grove pasta.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Maak de aardappelen schoon en snijd in grove stukken.
  6. Maak de groente schoon. Halveer grote spruitjes, snijd de koolraap in smalle repen en de ui in snippers.
  7. Kook de aardappelen met de spruitjes en de koolraap in weinig water in enkele minuten bijtgaar.
  8. Sla de kippendijen tussen 2 vellen verhoudfolie wat platter.
  9. Schep wat van het basilicummengsel op het vlees en vorm er gelijkmatige rolletjes van. Zet de rolletjes vast met een stukje keukentouw.
  10. Bak de rolletjes aan alle kanten in de helft van de margarine lichtbruin. Laat op lagere temperatuur in 25 minuten verder gaar worden.
  11. Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
  12. Giet de groente en aardappelen af en meng de ui erdoor. Breng dit op smaak met tijm.
  13. Maak de vellen bakpapier met wat water vochtig. Leg het mengsel in het midden van de vellen bakpapier. Bind de pakketjes met een touwtje als een buideltje dicht. 
  14. Plaats de buideltjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
  15. Leg de kiprolletjes met een pakketje groente en aardappelen op borden en serveer de rest van de basilicumpesto erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolraap is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 595 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 54 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 30 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.