Materialen
Keukenmachine/staafmixer, vershoudfolie, keukentouw, bakpapier
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum. Pel de knoflook.
-
Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, een scheutje water en de olijfolie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een grove pasta.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de aardappelen schoon en snijd in grove stukken.
-
Maak de groente schoon. Halveer grote spruitjes, snijd de koolraap in smalle repen en de ui in snippers.
-
Kook de aardappelen met de spruitjes en de koolraap in weinig water in enkele minuten bijtgaar.
-
Sla de kippendijen tussen 2 vellen verhoudfolie wat platter.
-
Schep wat van het basilicummengsel op het vlees en vorm er gelijkmatige rolletjes van. Zet de rolletjes vast met een stukje keukentouw.
-
Bak de rolletjes aan alle kanten in de helft van de margarine lichtbruin. Laat op lagere temperatuur in 25 minuten verder gaar worden.
-
Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
-
Giet de groente en aardappelen af en meng de ui erdoor. Breng dit op smaak met tijm.
-
Maak de vellen bakpapier met wat water vochtig. Leg het mengsel in het midden van de vellen bakpapier. Bind de pakketjes met een touwtje als een buideltje dicht.
-
Plaats de buideltjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
-
Leg de kiprolletjes met een pakketje groente en aardappelen op borden en serveer de rest van de basilicumpesto erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.