Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
-
Was de bleekselderij en snijd de stengel in boogjes.
-
Fruit de helft van de ui en alle bleekselderij in 1/3 van de margarine zacht. Pers er de helft van de knoflook boven uit.
-
Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden toe en laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht koken.
- Maak de portabella’s schoon en breek de steel eruit. Snijd de stelen in stukjes.
-
Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
-
Fruit de rest van de ui en de stelen van de portabella’s in 1/3 van de margarine.
-
Bak het gehakt mee gaar en rul.
-
Maak het mengsel op smaak met de bosui, peper en Provençaalse kruiden.
-
Vul de portabella’s met het gehaktmengsel en plaats ze in de tomatensaus. Laat de portabella’s in 15 minuten gaar worden.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in repen.
-
Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in repen.
-
Roerbak de knolselderij en de zoete aardappel een paar minuten in de rest van de margarine en pers de rest van de knoflook er bovenuit. Laat de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden.
- Serveer de groente bij de portabella’s en de saus.
Variaties
Je kunt in plaats van mager rundergehakt ook kippengehakt gebruiken.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Knolselderij:
Bewaar een stuk knolselderij in de koelkast. Dek het snijvlak af met plasticfolie. Probeer deze combinatie eens met wortel en champignons.