Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
-
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
-
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Snijd de aardappelen in blokjes.
-
Verwarm de olie in een pan.
-
Bak de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
-
Pers het teentje knoflook er bovenuit.
-
Bak de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
-
Voeg de broccoli, blokjes aardappel, tomaten, het water, het stuk bouillontablet en wat Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook.
-
Doe de deksel op de pan en kook de soep 5 minuten.
-
Maak de soep op smaak met peper en eventueel verse kruiden als basilicum of peterselie.
-
Serveer er brood bij.
Variaties
Gebruik een restje groente zoals sperzieboontjes, bloemkool, courgette, knolselderij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.