Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers en de tomaten in stukjes.
-
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
-
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Snijd de aardappelen in blokjes.
-
Verwarm de olie in een pan.
-
Bak de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
-
Pers het teentje knoflook er bovenuit.
-
Bak de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
-
Voeg de broccoli, blokjes aardappel, tomaten, het water, het stuk bouillontablet en wat Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook.
-
Doe de deksel op de pan en kook de soep 5 minuten.
-
Maak de soep op smaak met peper en eventueel verse kruiden als basilicum of peterselie.
-
Serveer er brood bij.
Variaties
Gebruik een restje groente zoals sperzieboontjes, bloemkool, courgette, knolselderij. De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.