Materialen
Bakpapier, keukentouw, aluminiumfolie
Bereiding
- Was de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen 5 minuten in een bodempje water.
-
Neem het varkenshaasje uit de koelkast en laat wat op temperatuur komen.
-
Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Pel de uien en snijd ze in parten.
-
Zet de oven op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Meng de afgegoten aardappelpartjes met de bloemkool en de parten ui en schep er 1 eetlepel olijfolie door. Schep dit op de bakplaat en bak het 15 minuten in de oven.
-
Ris van 2 takjes tijm de blaadjes.
-
Snijd het varkenshaasje open.
-
Pers het teentje knoflook boven de andere lepel olijfolie en voeg de tijmblaadjes toe.
-
Bestrijk de binnenkant van het vlees hiermee. Vouw het vlees weer dicht en vouw eventueel de dunne punt dubbel zodat het overal even dik is. Bind de varkenshaas met keukentouw dicht.
-
Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten bruin. Bestrooi het vlees met peper.
-
Schuif de groente en aardappelen wat aan de kant en leg de varkenshaas in het midden. Leg de rest van de tijm op de groente.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak alles in 15 minuten verder gaar.
-
Neem de varkenshaas uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten staan.
-
Snijd het vlees in plakken en geef de aardappelen en groente erbij.
Allergie-informatie
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Bloemkool:
Bewaar de andere helft van de bloemkool afgedekt in de koelkast. Gebruik de rest geroosterd als vulling voor pita's.