Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Griekse bulgursalade met noten en gegrilde groente

Griekse bulgursalade met noten en gegrilde groente

Frisse salade vol groente.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 625 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 (rode) uien
  • ½ rode peper
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 radicchio
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram bulgur
  • 300 ml water
  • 4 takjes verse munt
  • ½ citroen
  • 50 gram hazelnoten
  • 75 gram granaatappelpitten

Materialen

Grillpan Satéprikkers

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Pel de knoflook en uien.
  3. Snijd de knoflook, peper en de helft van de uien klein.
  4. Fruit de ui en knoflook met de tomatenpuree in de helft van de olie zacht.
  5. Voeg de peper en bulgur toe en bak kort mee. Giet het water erbij en breng dit aan de kook.
  6. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Was de munt en snijd klein.
  8. Maak de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  9. Breng de bulgur op smaak met de munt, citroenschil en wat citroensap.
  10. Laat van de venkel en de rest van de ui de wortelaanzet zitten, dan valt de groente niet uit elkaar. Snijd de venkel in 8 en de ui in 4 parten.
  11. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dikke plakken.
  12. Snijd de radicchio in 4 stukken.
  13. Rijg de groente aan de satéprikkers en bestrijk met de rest van de olie.
  14. Rooster de groente in 10 minuten in een grillpan gaar en lichtbruin. Draai de groente regelmatig.
  15. Hak de hazelnoten grof.
  16. Schep de granaatappelpitten door de bulgur, strooi de hazelnoten erover en serveer de groentespiesen erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app .

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Peper:
Verpak een peper in plasticfolie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Duurzaam eten Granaatappel heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 625 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 19 gram
Eiwit 18 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept