Bereiding
- Pers 1 teentje knoflook boven een kom uit. Roer er het citroensap door met de gyroskruiden.
-
Snijd het vlees in repen schep ze door het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
-
Pers het andere teentje knoflook uit boven een kom.
-
Was de halve komkommer en rasp hem. Druk vocht uit de komkommer.
-
Doe de komkommer en de yoghurt bij de knoflook en maak de tzatziki op smaak met wat gemalen komijn en royaal peper.
-
Maak de venkel en de uien schoon. Snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de uien in halve ringen en de bosuitjes in schuine repen.
-
Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten gaar.
-
Verwarm de andere lepel olie en stoof de venkel en de uien hierin in 5 minuten gaar.
-
Snijd de broodjes in kwarten.
-
Geef de tzatziki en het brood bij de gyros en de groente.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest in dit roerbakgerecht met bosui en kerrie.