Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Maak de asperges schoon en snijd in stukjes.
-
Kook de asperges in 8-10 minuten in het water en het stuk bouillontablet gaar.
-
Snijd het brood in plakken, bestrijk met de knoflook en druppel er wat olie over.
-
Houd de kopjes van de asperges achter. Pureer de rest van de asperges met de helft van de basilicum in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Warm de soep goed op en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
-
Verdeel de soep en garneer met de stukjes asperge, de rest van de basilicum en een schepje yoghurt. Serveer met geroosterd brood.
Variaties
Geen Griekse yoghurt in huis? Vervang door magere kwark, halfvolle yoghurt of kookroom light.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor deze snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.