Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Groentebouillon

Groentebouillon

Een lekker basisrecept voor zelfgemaakte groentebouillon.
  • 6 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 45 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 4 peperkorrels
  • 1500 ml water
  • verse kruiden zoals peterselie, selderij, lavas, tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel venkel- of korianderzaad

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en snijd klein.
  2. Bak de ui, de prei en de bleekselderij in de hete olie lichtbruin.
  3. Kneus de peperkorrels.
  4. Voeg water toe aan de gebakken groente en de rest van de ingrediënten.
  5. Breng dit aan de kook en laat het 1 uur op de laagste stand koken.
  6. Haal het laurierblad eruit en serveer.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of in een tomatensaus.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 45 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.