Materialen
Springvorm, handmixer/keukenmachine
Bereiding
- Bestrijk een springvorm met wat margarine.
- Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de groente schoon en snijd in stukjes.
- Bak de ui en knoflook in de olie zacht.
-
Voeg de groente toe en roerbak beetgaar.
- Breng de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het groentemengsel over de broodbodem.
-
Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
-
Klop de eiwitten stijf met een handmixer of in een keukenmachine en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
-
Was de tomaten en snijd in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
-
Bak de taart in de oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.
Extra informatie
De Italiaanse kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.