Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het stuk pompoen met schil in blokjes.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel.
-
Voeg de pompoen toe met het water en het stuk bouillontablet.
-
Verkruimel het chilipepertje en voeg dit toe. Breng het aan de kook en kook de soep 20 minuten.
-
Kook de eieren hard. Laat de eieren afkoelen.
-
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
-
Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
-
Maak hem op smaak met wat kaneel.
-
Pel de eieren en hak ze klein.
-
Was de koriander of selderij en knip de blaadjes klein.
-
Meng de helft hiervan door het gehakte ei.
-
Roer de rest van de koriander door de yoghurt.
-
Hak de paranoten grof.
-
Zet het yoghurtsausje, de eieren en de noten op tafel en schep er wat van op de soep. Serveer er brood bij.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de pompoen in rijst met linzen en pompoencurry.