Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de takjes tijm in stukjes.
-
Boen de aardappelen goed schoon.
-
Snijd de aardappelen om de halve centimeter diep in, maar niet helemaal door. Leg in een ovenschaal.
- Steek in de inkepingen de stukjes tijm.
-
Druppel de olie over de aardappelen.
-
Bak de aardappelen in de hete oven in 1 uur gaar en goudgeel.
-
Maak de venkel en ui schoon.
-
Snijd de venkel in de lengte in plakken en de ui in halve ringen.
-
Fruit de ui in de helft van de margarine glazig.
-
Voeg de venkel toe met wat peper en water. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
-
Bestrooi de schnitzels met peper en bak het vlees in de rest van de hete margarine in 6 minuten bruin en gaar.
-
Serveer de schnitzels en de venkel bij de aardappelen.
Variaties
Wil je dit recept in de airfryer maken? Bereid de aardappelen in 25 minuten op 200 °C. Controleer de aardappelen halverwege de baktijd.
In plaats van verse kruiden, kun je ook gedroogde Provençaalse kruiden gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.