Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Met gestoofde venkel en varkensschnitzel.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 400 gram venkel
  • 1 (rode) ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels

Materialen

Ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de takjes tijm in stukjes.
  3. Boen de aardappelen goed schoon.
  4. Snijd de aardappelen om de halve centimeter diep in, maar niet helemaal door. Leg in een ovenschaal.
  5. Steek in de inkepingen de stukjes tijm.
  6. Druppel de olie over de aardappelen.
  7. Bak de aardappelen in de hete oven in 1 uur gaar en goudgeel.
  8. Maak de venkel en ui schoon.
  9. Snijd de venkel in de lengte in plakken en de ui in halve ringen.
  10. Fruit de ui in de helft van de margarine glazig.
  11. Voeg de venkel toe met wat peper en water. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
  12. Bestrooi de schnitzels met peper en bak het vlees in de rest van de hete margarine in 6 minuten bruin en gaar.
  13. Serveer de schnitzels en de venkel bij de aardappelen.

Variaties

Wil je dit recept in de airfryer maken? Bereid de aardappelen in 25 minuten op 200 °C. Controleer de aardappelen halverwege de baktijd.
In plaats van verse kruiden, kun je ook gedroogde Provençaalse kruiden gebruiken.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 27 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept