Bereiding
- Hak de hazelnoten in de keukenmachine grof en neem ze uit de kom.
-
Verwijder de pit uit de dadels. Pureer de dadels met de keukenmachine.
-
Voeg de banaan in stukken toe en pureer kort.
-
Voeg dan de havermout en de margarine toe. Het moet een stevig, niet te plakkerig deeg zijn.
-
Meng er de noten door.
-
Laat het deeg afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier. Druk ze een beetje platter.
-
Bak de koekjes in de hete oven in 15-18 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Variaties
Voeg geraspte sinaasappelschil of kaneel toe. Vervang de banaan door gedroogde abrikozen, vijgen of appelmoes zonder toegevoegd suiker en gebruik in plaats van geroosterde hazelnoten ook eens andere noten zonder zout.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Banaan:
Bananen kunnen niet tegen kou, bewaar ze buiten de koelkast. Ze blijven langer goed door de bovenkant van de tros in te wikkelen met vershoudfolie.