Bereiding
- Breng het water aan de kook en laat hierin de theezakjes 10 minuten trekken.
-
Boen de sinaasappel goed schoon.
-
Snijd de sinaasappel in plakken.
-
Doe de plakken sinaasappel in de thee en laat de thee afkoelen.
-
Laat de thee in de koelkast goed koud worden.
-
Verwijder eventueel de plakken sinaasappel.
-
Sla de ijsblokjes in een schone theedoek tot gruis.
- Doe het ijs in een glas en schenk de ijsthee erover.
Variaties
Je kunt zelf kiezen welke thee je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan rooibosthee met kaneel, citroenthee of groene thee met gember en sinaasappel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Sinaasappel:
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een
schoteltje of afgedekt met plasticfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze
door een rauwkostsalade of door de yoghurt.