Materialen
Ovenvaste schaal/bakplaat, bakpapier, keukenmachine/staafmixer
Bereiding
- Maak de venkel schoon en snijd in parten.
Schep de parten om met olijfolie en leg in een ovenvaste schaal of op een bakplaat met bakpapier.
-
Pel de knoflook en snijd een helft fijn en de andere helft in dunne plakjes.
-
Strooi peper over de venkel en verdeel de dunne plakjes knoflook en druppel de ahornsiroop erover.
-
Laat de venkel 30-45 minuten bij 175 °C garen in de oven.
-
Leg de kabeljauwfilet in een ovenvaste schaal en bestrooi met peper.
-
Was de kruiden en hak grof.
-
Was de citroen en rasp wat schil af. Snijd de citroen in plakjes.
-
Hak de amandelen, kaas, kruiden en citroenrasp in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
-
Verdeel dit mengsel over het kabeljauwfilet en bak in 20-25 minuten bij 175 °C gaar in de oven.
-
Schil de zoete aardappels, snijd in blokjes en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare
aardappels met de hete melk een puree.
-
Breng op smaak met wat kaneel.
-
Serveer de puree samen met de geroosterde venkel en het kabeljauwfilet. Garneer met plakjes citroen en verse kruiden.
Variaties
Dit gerecht is ook lekker met ander witvisfilet, zoals tilapia.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel een restje kruiden in velletjes nat keukenpapier en bewaar ze onderin de koelkast. Of snijd klein en vries in.