Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kalkoen met kool en kerrie

Kalkoen met kool en kerrie

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram witte kool
  • 1 bosui
  • 15 gram gember
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de kool en de bosui schoon. Schaaf of snijd de kool in reepjes en de bosui in ringen.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi met peper.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de kalkoen lichtbruin.
  6. Bak de bosui, gember en garam massala mee en pers de knoflook er bovenuit.
  7. Voeg de kool toe en roerbak alles in enkele minuten gaar.
  8. Meng de zuivelspread erdoor. Serveer de rijst erbij.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit de verpakking te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar een open verpakking zuivelspread goed afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.