Bereiding
- Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Doe de pruimen met 100 ml water, de ui, de azijn, wat peper en de kardemom in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Laat het geheel onder regelmatig roeren inkoken tot het een dikke massa is geworden.
-
Voeg eventueel nog wat azijn toe. Laat de chutney afkoelen.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de kalkoen met peper.
-
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in 15-20 minuten gaar en bruin.
-
Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Serveer de pruimenchutney, de aardappelen en de sperziebonen bij de kalkoen.
Variaties
Vervang de kalkoen door kipfilet.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.