Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kayisi Tatlisi

Kayisi Tatlisi

Kayisi Tatlisi zijn gevulde abrikozen. Dit hapje werd gemaakt door diëtist Gülsah Kayar. "Het originele recept bevat veel suiker doordat de abrikozen eerst worden gekookt in water met suiker. Maar dat is nergens voor nodig. De pistachenoten maken het helemaal af. Dit recept laat zien dat je zonder suiker een net zo lekker en nog steeds traditioneel hapje op tafel kunt zetten."
  • 4 porties
  • minder dan 15 minuten
  • nagerecht
  • 50 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels ricotta
  • 10 gram ongezouten pistachenoten

Bereiding

  1. Wel de abrikozen 10 minuten in heet water. 
  2. Laat de abrikozen goed afkoelen en snijd ze in.
  3. Hak de pistachenoten fijn.
  4. Vul de abrikozen met ricotta en dip in de pistachenoten.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Gülsah Kayar

Gülsah Kayar van diëtistenpraktijk Nutry weet wat ze doet in de keuken. Ze maakt gerechten vol smaak én als diëtist zorgt ze er ook voor dat het gezond is. Meer recepten van Gülsah:

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze 'Kies Ik Gezond?'-app.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 50 kcal
Vet 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 2 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.