Bereiding
- Pel de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
-
Maak een sausje van het sinaasappelsap en de yoghurt.
-
Was de witlof en snijd in repen. Meng er het sausje en de sinaasappelstukjes door en zet even weg.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Fruit de ui met de kerriepoeder in de olie tot het gaat geuren.
-
Doe de rijst erbij en schenk een dubbele hoeveelheid water al roerend in de pan.
-
Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 15 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar worden.
-
Snijd de kip in repen, bestrooi met peper en bak in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin.
-
Laat de laatste minuten de doperwten gaar worden in de rijst.
-
Serveer de kip en de witlofsalade erbij.
Allergie-informatie
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Gebruik yoghurt in een frisse saus bij deze kleurige driebonenchili.