Bereiding
- Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
-
Prak de kikkererwten met de hüttenkäse grof.
-
Was de munt en snijd klein.
- Breng de kikkererwtenmassa op smaak met de munt, geraspte citroenschil en chilipoeder.
-
Vorm er 2 platte burgers per persoon van en laat ze in de koelkast afgedekt een half uur opstijven.
- Was de tomaten en snijd in stukken.
-
Pureer de tomaten met de paprika’s en een paar lepels water met een staafmixer of in de keukenmachine fijn tot een saus. Breng op smaak met munt en een beetje azijn.
-
Doe de couscous met de geraspte citroenschil en chilipoeder in een kom.
-
Breng het water aan de kook en los hierin het bouillontablet op.
-
Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork erdoor. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Was de wortelen en rasp grof. Meng met de sinaasappel.
-
Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine in 8 minuten lichtbruin.
- Serveer met de saus, wortelsalade en couscous.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Hüttenkäse:
Bewaar de hüttenkäse in een gesloten bakje in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Gebruik hüttenkäse in dit zomerse nagerecht.