Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kikkererwtenburgers met tzatziki en rauwkost

Kikkererwtenburgers met tzatziki en rauwkost

Lekker met geroosterd brood erbij.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 585 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • citroensap
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • ½ komkommer
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • peper
  • 150 gram (kers)tomaat
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Rooster het karwijzaad in een droge pan lichtbruin en haal uit de pan.
  2. Pel de ui en snijd klein.
  3. Was de peper en snijd heel fijn.
  4. Fruit de ui en de peper in de olie en pers er de helft van de knoflook over.
  5. Spoel de kikkererwten af en prak ze met een vork enigszins fijn.
  6. Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn en wat citroensap toe.
  7. Vorm er 2 schijven per persoon van en wentel ze door wat volkorenmeel. Laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
  8. Was de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zaad. Rasp de komkommer en pers de rest van de knoflook er bovenuit.
  9. Voeg de yoghurt toe en breng de tzatziki op smaak met peper.
  10. Was de tomaten en snijd doormidden.
  11. Meng de tomaten door de rucola en breng op smaak met citroensap.
  12. Bak de kikkererwtenburgers in de margarine in 8 minuten heet en lichtbruin. Keer geregeld om.
  13. Rooster het brood en snijd het in repen.
  14. Serveer de tzatziki, de salade en het brood bij de burgers.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of in een pittige saus met gebakken tofu.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Rucola'. Dit product is deze maand (november) niet de meest duurzame oplossing.
Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 585 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 18 gram
Eiwit 25 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept