Bereiding
- Rooster het karwijzaad in een droge pan lichtbruin en haal uit de pan.
-
Pel de ui en snijd klein.
- Was de peper en snijd heel fijn.
-
Fruit de ui en de peper in de olie en pers er de helft van de knoflook over.
-
Spoel de kikkererwten af en prak ze met een vork enigszins fijn.
-
Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn en wat citroensap toe.
-
Vorm er 2 schijven per persoon van en wentel ze door wat volkorenmeel. Laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
-
Was de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zaad. Rasp de komkommer en pers de rest van de knoflook er bovenuit.
-
Voeg de yoghurt toe en breng de tzatziki op smaak met peper.
-
Was de tomaten en snijd doormidden.
- Meng de tomaten door de rucola en breng op smaak met citroensap.
-
Bak de kikkererwtenburgers in de margarine in 8 minuten heet en lichtbruin. Keer geregeld om.
-
Rooster het brood en snijd het in repen.
- Serveer de tzatziki, de salade en het brood bij de burgers.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep of in een pittige saus met gebakken tofu.