Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kip in vijfkruidenmarinade met gebakken rijst

Kip in vijfkruidenmarinade met gebakken rijst

Door de marineertijd trekken alle smaken goed in de kip.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • nagerecht, hoofdgerecht
  • 640 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 theelepels kerriepoeder

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, uitgeperste teentje knoflook, de helft van de olie en wat peper.
  3. Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën.
  4. Bestrijk de stukken filet met de marinade en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken.
  5. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de sperziebonen schoon en snijd klein.
  7. Pel de ui en snijd klein.
  8. Verwarm de margarine in een pan met en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Kook de sperziebonen in weinig water in 8-10 minuten gaar.
  10. Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de gare rijst mee.
  11. Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app .

Ingrediënten over?

Kip:
Bewaar rauwe kip maximaal 2 dagen in de koelkast. Bewaar kip goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. 
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 640 kcal
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 68 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 34 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept