Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
-
Was de tomaten en snijd ze klein.
-
Meng de prei met de stukjes tomaat, royaal Provençaalse kruiden en peper. Doe dit mengsel in de braadzak.
-
Neem het vel van de kippenbouten. Wrijf de kip in met peper en paprikapoeder.
-
Leg de braadzak in een ovenvaste schaal of op de bakplaat en leg de kippenbouten op de groente.
-
Sluit de zak met de sluiting. Prik aan de bovenkant een gaatje in de braadzak.
-
Laat de kip in de hete oven in 1 uur gaar worden.
-
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
-
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
-
Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Geef de broccoli en de aardappelpuree bij de kip.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.