Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa

Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa

Met dit kiprecept maak je helemaal de blits.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 470 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • mespunt sambal
  • ½ teentje knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 6 middelgrote aardappelen
  • stuk komkommer
  • stukje rode peper
  • 5 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 1 bosje radijs
  • 150 gram kerstomaatjes

Materialen

4 houten satéprikkers

Bereiding

  1. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  2. Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, wat geraspte citroenschil, de ketjap, de sambal en de uitgeperste knoflook.
  3. Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip afgedekt hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  4. Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog. 
  5. Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. 
  6. Leg de aardappelen op een plat bord in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
  7. Was het stuk komkommer, de rode peper en de koriander. 
  8. Snijd het stuk komkommer in hele kleine blokjes, de peper in stukjes en de koriander in reepjes. Maak van de komkommer, citroensap, 1 eetlepel olie, kleingesneden rode peper en de koriander een salsa. Voeg eventueel wat water toe.
  9. Was de sla, radijs en de tomaatjes. Snijd de sla in repen, de radijs in vieren en de tomaatjes in tweeen. Maak er met de rest van de olie en wat citroensap een salade van.
  10. Rijg de blokjes kip aan satéprikkers.
  11. Bak de kipspiesjes in een koekenpan of grillpan in ca. 6 minuten gaar.
  12. Serveer de koriander-komkommersalsa, de gepofte aardappelen en de salade  erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 470 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 52 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 30 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.