Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kiwi met gember

Kiwi met gember

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • nagerecht
  • 85 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel
  • ½ limoen
  • 1 theelepel suiker
  • 3 kiwi's
  • 1 bolletje gember op siroop

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  2. Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
  3. Pers de halve limoen uit.
  4. Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook. Laat de siroop afkoelen.
  5. Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
  6. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Halveer de plakken.
  7. Snijd het bolletje gember klein.
  8. Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop erover.
  9. Garneer met een limoenschilletje.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Gember op siroop
Bewaar de gember in het gesloten potje in de koelkast. Gebruik een schone lepel om een bolletje gember uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. De gember is nog ongeveer 1 maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Kiwi heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 85 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.