Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
-
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
-
Doe de groente en de aardappelen met het water en het stukje bouillontablet, het laurierblad en wat tijm in een soeppan en breng dit aan de kook. Kook het geheel in 15 minuten gaar.
-
Neem eventueel de zaadjes uit de rode peper en snijd in stukken.
-
Wrijf de peper in een vijzel fijn of pureer hem met een staafmixer. Roer de olie erdoor.
-
Was de bladselderij en snijd klein.
-
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
-
Verdun de soep met wat water en warm de soep weer even door. Roer de bladselderij erdoor.
-
Hak de walnoten grof.
-
Druppel wat van de chili-olie over de soep en strooi er walnoten over. Serveer er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn
van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik
Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bladselderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast of vries de kruiden in. In de koelkast is het nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Eet de bladselderij bijvoorbeeld op een toast met sardines.