Materialen
Bakpapier, ovenschaal (2 liter)
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon, maar laat de groente heel.
-
Kook de gehele bloemkool in een pan met weinig water afgedekt in 5 minuten gaar.
-
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
-
Pers de limoen uit.
-
Pureer de kikkererwten met het bouillontablet, de specerijen, olie en het limoensap. Voeg het water toe tot het een saus wordt.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Dep de bloemkool droog.
- Draai de bloemkool om en giet de saus aan de onderkant erin. Draai de bloemkool weer om en besmeer met een kwastje de rest van de bloemkool.
-
Rooster de bloemkool in een ovenschaal met bakpapier voor 25-30
minuten in het midden van de oven.
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Was de munt en snijd fijn. Roer door de yoghurt.
-
Schep de bulgur in een schaal en leg de bloemkool hierop. Garneer met de
yoghurtdressing, granaatappelpitjes en eventueel extra munt.
Variaties
Vervang de munt door platte peterselie of koriander. De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Munt:
Bewaar takjes munt in nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog 5 dagen te bewaren.