Bereiding
- Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de bosui zacht.
-
Voeg de rijst en wat peper toe en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
-
Bak de tomatenpuree een minuut mee.
-
Voeg de specerijen, rozijnen en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Was de paksoi en snijd in repen.
-
Roerbak in de hete olie beetgaar.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudgeel en laat afkoelen.
-
Snijd de tofu in blokjes en laat uitlekken.
- Schep de tofu door de rijst en bak totdat alles verwarm is. De pilavrijst mag smeuïg zijn; voeg indien nodig een scheutje water toe.
-
Strooi de pijnboompitten erover. Serveer de paksoi erbij.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.