Bereiding
- Maak de bosuien schoon en snijd ze in ringen.
-
Verwarm de margarine en fruit hierin de bosuien zacht.
-
Voeg de rijst en wat peper toe en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
-
Bak de tomatenpuree even mee.
-
Voeg de specerijen, rozijnen en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
-
Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
-
Roerbak de paksoi in de hete olie beetgaar.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudgeel.
-
Snijd de tofu in blokjes en schep ze door de rijst. Warm het geheel goed door. De pilavrijst mag smeuïg zijn, voeg indien nodig een extra scheutje water toe.
-
Strooi de pijnboompitten erover. Serveer de paksoi erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Bosui:
Bewaar bosui in de koelkast en verwerk bijvoorbeeld in een kruidige aardappelpuree of snijd in ringen en strooi over een boterham met zuivelspread.