Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak een dressing van de olijfolie, wat geraspte citroenschil en citroensap.
-
Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
-
Snijd of schaaf de venkel heel fijn. Meng de dressing door de venkel en strooi het venkelgroen erover. Zet de salade even apart.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Snijd de tempé in blokjes en bestrooi met peper en paprikapoeder.
-
Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de blokjes tempé aan alle kanten lichtbruin.
- Bak de ui en de uitgeperste knoflook kort mee.
-
Bak de tomatenpuree even mee.
-
Voeg het water, de olijven en wat rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het gerecht nog 10 minuten.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de tempé en venkel erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tempe:
Bewaar tempé goed verpakt onderin de koelkast nog maximaal 2 dagen. In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.
Tempé is ook heel lekker met pittige paksoi en rijst.