Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kruidige zeevruchtensoep

Kruidige zeevruchtensoep

Geïnspireerd is op de rijke smaken van de Marokkaanse keuken. Dit is een recept van Safia van Healthy food by Safia.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 565 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram (winter)wortel
  • 2 rode uien
  • 7 takjes verse koriander
  • 1 liter water
  • ½ visbouillontablet met minder zout
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree zonder zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram koolvis
  • 70 gram inktvis
  • 70 gram roze garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • ¼ theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ bruin Marokkaans brood
  • 2 puntjes smeerkaas
  • 2 partjes citroen

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Maak de knolselderij en wortel schoon en snijd in kleine stukjes. 
  2. Pel de uien en snijd in stukjes. 
  3. Was de koriander en snijd fijn. 
  4. Breng het water met het visbouillontablet aan de kook en voeg de groente toe.
  5. Laat de groente in 15 minuten gaar worden en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Ontvel de tomaten en snijd in kleine stukjes. 
  7. Pureer de tomaten samen met de tomatenpuree.
  8. Pel de knoflook en snijd fijn. 
  9. Snijd de vis in kleine stukjes en was je handen.
  10. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook, vis, garnalen en inktvis. 
  11. Voeg de koriander en de specerijen toe en bak 5 minuten totdat de vis gaar is. 
  12. Voeg de gepureerde groente en de tomatenmix erbij en laat nog 5-10 minuten op lage stand pruttelen.
  13. Serveer de soep met bruin Marokkaans brood, puntjes smeerkaas en partjes citroen.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Knolselderij over? Bewaar het stuk in de koelkast en dek het snijvlak af met plastic folie. Maak er deze knolselderijsoep met chili-olie mee. 

Safia maakte nog meer recepten voor ons:
Marokkaanse pannenkoeken 
Tajine met kip en pompoen
Marokkaanse witte bonenstoof (loubia)
Marokkaans broodje gehakt met wortelsalade
Marokkaanse linzenstoof (lehdes)
Marokkaanse charmilla

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 565 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 41 gram
Zout
2,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.