Materialen
Bakpapier, staafmixer of keukenmachine en een lage springvorm (doorsnede 18 cm). Bij gebruik van een hoge springvorm vanaf 20 cm verdubbel je de ingrediënten.
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in koud water.
-
Was de citroen en rasp de schil eraf.
- Maal de dadels, amandelen, havermout, citroenrasp en citroensap in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
-
Vet de springvorm in met de margarine.
-
Bedek de bodem met bakpapier en maak een bodem van het dadel-amandelmengsel.
- Leg de gelatinebladen zonder ze uit te knijpen in een pan en verwarm zodat ze helemaal oplossen (niet laten koken).
-
Schil de mango en snijd in stukken. Pureer ¾ van de mango met een keukenmachine of staafmixer.
- Meng de mangopuree en gelatine door de kwark.
-
Giet het kwarkmengsel in de springvorm, laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
-
Snijd de taart in 6 punten en decoreer met de rest van de mango.
Variaties
Je kunt ook 3 gram agar agar gebruiken in plaats van 6 bladeren gelatine. Verwarm hierbij de mangopuree met het agarpoeder 5 minuten en laat afkoelen. Meng de mangopuree door de kwark.
Ingrediënten over?
Amandelen:
Bewaar amandelen maximaal 6 maanden in een keukenkastje.
Gebruik de amandelen die over zijn voor deze heerlijke frisse couscoussalade.