Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Maak het gehakt aan met peper, een half uitgeperst teentje knoflook en de peterselie.
-
Vorm er kleine balletjes van en zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
-
Pel de ui snijd hem klein.
-
Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.
-
Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
-
Voeg de ui toe en pers de rest van de knoflook er boven uit. Bak dit kort mee.
-
Voeg de stukjes tomaat, de tijm, peper en 100 ml water toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
-
Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken. Stoof de courgettes in de margarine in 5 minuten gaar.
-
Serveer de courgette en de aardappelen bij de gehaktballetjes.
Variaties
Vervang het lamsgehakt door rundergehakt.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.