Bereiding
- Was de groente en snijd in plakken.
-
Pel de uien en snijd in parten. Houd ¼ ui achter.
-
Druppel de helft van de olie over de ui en groente.
-
Gril de groente in een grillpan in ongeveer 10 minuten gaar.
- Snijd achtergehouden ui klein. Pel de knoflook en snijd klein.
- Bak in de rest van de olie de ui en de knoflook zacht.
-
Schep ¼ van de tomatenblokjes in de ovenschaal.
-
Voeg de rest van de tomatenblokjes en tijm en toe aan de ui. Breng op smaak met peper en laat 5 minuten inkoken.
-
Meng er de ricotta door.
- Hak de walnoten in stukjes.
- Zet de oven aan op 200 °C.
-
Verdeel de helft van de gegrilde groente over de bodem van de ovenschaal.
-
Schep er ¼ van de tomaten-ricottasaus op. Dek af met lasagnevellen. Schep er weer een ¼ van de tomaten-ricottasaus over en dek af met lasagnevellen. Bedek weer met ¼ van de saus met daarop de rest van de groente. Strooi de walnoten erover. Dek af met de rest van de lasagnevellen. Schep de rest van de tomaten-ricottasaus erop.
-
Zet de oven aan op 200 °C.
- Bak de lasagne in de oven in 40-45 minuten gaar en goudgeel.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.