Bereiding
- Was de linzen in een zeef.
-
Kook de linzen in 500 ml water met het stukje bouillontablet in ca. 20 minuten gaar.
-
Maak de groente schoon en snijd alles klein.
-
Snijd het stukje peper in smalle ringen.
-
Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
-
Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
-
Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
-
Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
-
Was de koriander en knip het klein.
-
Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep en strooi de koriander erover.
-
Geef er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Knolselderij:
Bewaar een stuk knolselderij verpakt in huishoudfolie maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest van de knolselderij met wortel.