Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Linzenpaté met paddenstoelen en gepofte courgettes

Linzenpaté met paddenstoelen en gepofte courgettes

Een mooie variatie aan groente.
  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 425 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 200 gram groene of bruine linzen (gedroogd)
  • 2 laurierbladeren
  • 1 rode ui
  • 100 gram (winter)wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram ongezouten hazelnoten of walnoten
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • tijm
  • peper
  • 500 gram courgette
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Materialen

Cakevorm (1 liter), staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Spoel de linzen af en kook met de laurier in 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
  3. Fruit de groente in de helft van de olie zacht. Pers er 1/3 van de knoflook boven uit. Laat afkoelen.
  4. Hak de noten grof.
  5. Snijd de paprika klein.
  6. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de cakevorm in of bekleed met bakpapier.
  7. Pureer de helft van de linzen met een staafmixer of in een keukenmachine.
  8. Klop de eieren los en meng er de mosterd en wat tijm en peper door. Roer er de gepureerde linzen door.
  9. Meng dit met de groente, paprika, noten en hele linzen. Schep dit in de vorm en bak de paté 30 minuten in de oven.
  10. Was de courgettes en maak om de 4 cm een inkeping.
  11. Pel de rest van de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de rozemarijn.
  12. Vul de inkepingen van de courgettes met een plakje knoflook en wat rozemarijn. Bestrijk de courgettes met de rest van de olie.
  13. Leg op een bakplaat bij de paté in de oven. Laat in 15 minuten gaar poffen en de paté lichtbruin kleuren.
  14. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakken.
  15. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  16. Bak de prei zacht in de margarine. Bak de paddenstoelen kort mee en breng op smaak met peper en tijm.
  17. Snijd de paté in plakken. Serveer er een stuk courgette en paddenstoelen bij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 425 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 31 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 23 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.