Materialen
Cakevorm (1 liter), staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Spoel de linzen af en kook met de laurier in 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
-
Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
-
Fruit de groente in de helft van de olie zacht. Pers er 1/3 van de knoflook boven uit. Laat afkoelen.
-
Hak de noten grof.
-
Snijd de paprika klein.
- Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de cakevorm in of bekleed met bakpapier.
-
Pureer de helft van de linzen met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Klop de eieren los en meng er de mosterd en wat tijm en peper door. Roer er de gepureerde linzen door.
-
Meng dit met de groente, paprika, noten en hele linzen. Schep dit in de vorm en bak de paté 30 minuten in de oven.
-
Was de courgettes en maak om de 4 cm een inkeping.
-
Pel de rest van de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de rozemarijn.
- Vul de inkepingen van de courgettes met een plakje knoflook en wat rozemarijn. Bestrijk de courgettes met de rest van de olie.
-
Leg op een bakplaat bij de paté in de oven. Laat in 15 minuten gaar poffen en de paté lichtbruin kleuren.
-
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakken.
- Was de prei en snijd in dunne ringen.
-
Bak de prei zacht in de margarine. Bak de paddenstoelen kort mee en breng op smaak met peper en tijm.
- Snijd de paté in plakken. Serveer er een stuk courgette en paddenstoelen bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.