Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij de laatste minuten met de linzen mee.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
-
Meng 1 eetlepel van de olie door de paprika. Rooster de paprikarepen in een grillpan in een paar minuten gaar.
-
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
-
Maak van 1-2 eetlepels citroensap, de geraspte schil, de andere lepel olie, de mosterd, royaal Provençaalse kruiden en wat peper een dressing. Schep de dressing door de afgegoten, maar nog warme linzen met bleekselderij.
-
Was de sla en laat goed uitlekken.
-
Bedek een schaal met de sla en schep de linzen en de repen paprika erop.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.
Bleekselderij:
Bewaar de rest van de struik bleekselderij verpakt in plastic maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik een paar stengels in deze lekkere tomaten-groentesoep.