Bereiding
- Was de pompoen goed en verwijder de draden en pitjes. Snijd de pompoen in blokjes.
-
Maak de winterwortel schoon en snijd hem in plakken.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Was de tomaten en snijd ze in parten.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
-
Was de sinaasappel goed en snijd met een dunschiller een reep van de schil. Snijd dit in fijne reepjes.
-
Was de linzen in een zeef.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de geraspte gember, het komijnzaad, de koriander en wat kaneel.
-
Voeg de pompoen, de wortel, de tomaten en de linzen toe met 100 ml water en breng dit aan de kook. Kook de groente en de linzen in ca. 10 minuten gaar. Voeg nog wat water toe als het te droog is.
-
Maak de prei schoon en snijd het in ringen.
-
Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Roer de prei en de sinaasappel door het linzen-groentemengsel en stoof nog een paar minuten.
-
Was de koriander en knip het klein. Meng de koriander en eventueel wat sumak door de yoghurt. Geef dit bij de linzenstoof.
Ingrediënten over?
Stuk pompoen:
Dek het snijvlak af met plasticfolie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de pompoen bijvoorbeeld in een smaakvolle Indiase pompoencurry.