Bereiding
-
Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
- Was de wortel en snijd in plakken.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Was de tomaten en snijd in blokjes.
-
Schil en rasp de gember.
-
Was de sinaasappel, snijd een reep van de schil met een dunschiller en snijd dat in fijne reepjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Was de linzen in een zeef en laat uitlekken.
-
Verwarm de olie en bak hierin de ui met geraspte gember, gemalen koriander, het komijnzaad en wat kaneel.
-
Voeg de pompoen, wortel, tomaten en linzen toe met het water en kook dit in 10 minuten gaar.
-
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-
Roer de prei en stukjes sinaasappel door het linzen-groentemengsel en stoof nog een paar minuten.
-
Was de koriander, snijd klein en meng met wat sumak door de yoghurt. Serveer bij de linzenstoof.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.
Verwerk de rest van de pompoen bijvoorbeeld in een smaakvolle Indiase pompoencurry.