Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mahi met dukkah en geurige bulgur

Mahi met dukkah en geurige bulgur

Neda Oliai maakte dit lekkere visrecept voor ons. Neda: "Dit recept is geïnspireerd door het bekende Perzische gerecht (mahi shekampor), waarbij een hele vis wordt gevuld met een noten-en-kruidenmengsel (dukkah).
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 710 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 3 bosuien
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram koriander
  • 30 gram walnoten of pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 2 citroenen
  • 220 gram visfilet, zoals kabeljauw
  • 400 gram spinazie
  • 150 gram bulgur
  • 5 takjes munt
  • 1 komkommer

Materialen

Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd klein.
  2. Maak de chilipeper schoon en snijd klein.
  3. Was de bosuien en snijd in ringen.
  4. Was de peterselie en koriander en hak fijn.
  5. Hak de noten fijn.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  7. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilipeper en bosuien. Voeg de noten, peterselie en koriander toe en bak tot de kruiden zacht zijn.
  8. Schenk de granaatappelmelasse en het sap van een halve citroen erbij en roer alles goed door.
  9. Haal de pan van het vuur en laat de dukkah afkoelen. 
  10. Gebruik per visfilet een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om een pakketje te maken. Leg bovenop de folie een vel bakpapier en in het midden van het bakpapier de helft van de spinazie. Besprenkel de spinazie met een theelepel olijfolie. Voeg wat citroenschijven op de spinazie toe en plaats de vis bovenop de citroen. Verspreid de helft van de dukkah bovenop de vis en maak een pakketje van de aluminiumfolie. Sluit deze goed af, maar laat wat ruimte tussen de vis en folie. Herhaal deze stap voor de andere visfilet.
  11. Bak de vispakketjes 15 minuten in de oven. 
  12. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Was de munt en hak fijn. Meng de munt, 1 theelepel olijfolie en de rest van het citroensap door de bulgur en schep goed door.
  14. Was de komkommer en snijd in plakken.
  15. Serveer de vispakketjes op een bord en schep de bulgur en de komkommer erbij.

Ingrediënten over?

Munt:
Bewaar munt maximaal 5 dagen in de koelkast.

Maak er een verse thee van of deze frisse salade met munt.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 710 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 19 gram
Eiwit 46 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept