Bereiding
- Was de linzen en kook ze in 10 minuten gaar in het water.
-
Haal de pan van het vuur, voeg de bulgur toe, meng met de linzen en zet de deksel op de pan.
- Laat het mengsel 15 minuten staan, zodat de bulgur kan garen in de warmte van de pan.
-
Pel de ui en snijd fijn.
-
Was de peterselie en bosuien en snijd fijn.
-
Was de sla.
-
Verwarm de olie in een pan en bak de ui 2 minuten op middelhoog temperatuur.
-
Voeg het komijnzaad, gedroogde munt en chilivlokken toe en bak een minuut.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Zet de warmtebron uit en voeg de linzen, bulgur, sumak en peper toe.
-
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en roer de bosui en peterselie erdoor.
-
Rol kleine balletjes van het mengsel.
- Serveer de balletjes in de slabladen en besprenkel met citroensap.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran
Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten!
Meer recepten van Emine
Sarma (gevulde wijnbladeren)
Pide (brood)
Kizartma (gegrilde groente)
Balik Ekmek (broodje gegrilde makreel)
Incir Uyutmasi (Turkse vijgenpudding)
Havuclu kabakli meze (yoghurtdip met courgette en wortel)
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bulgur over? Het past perfect bij deze aubergine met notengehakt.