Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mie goreng met komkommersalade

Mie goreng met komkommersalade

Serveer dit oosterse gerecht met een frisse komkommersalade.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 660 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 rode peper
  • 4 takjes verse selderij
  • azijn
  • 200 gram volkoren mie
  • 1 ui
  • 2 bosuien
  • 100 gram (winter)wortel
  • 2 tomaten
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 150 gram witte kool (gesneden)
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Was de komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in boogjes.
  2. Was de peper, verwijder eventueel de pitjes en snijd in reepjes.
  3. Was de selderij en snijd klein.
  4. Maak een salade van de komkommer, de helft van de peper, de selderij en wat azijn en zet even weg.
  5. Kook de mie in volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de ui en bosuien schoon. Snijd de ui in snippers en de bosuien in ringen.
  7. Maak de wortel en tomaten schoon. Snijd de wortel in reepjes en de tomaten in stukjes.
  8. Was de taugé en laat uitlekken.
  9. Verwarm de olie en bak daarin het vlees met peper lichtbruin.
  10. Bak de ui, bosui, wortel en witte kool enkele minuten mee.
  11. Voeg de tomaten toe en roerbak de groente en het vlees gaar.
  12. Voeg de mie, taugé, ketjap en garnalen toe en laat het gerecht heet worden. Schep steeds alles om.
  13. Serveer de komkommersalade erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Gebruik de rest van de komkommer voor een pittige koriander-komkommersalsa met kip.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (tropisch). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies voor koningsgarnaal met MSC of biologische roze garnaal.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 660 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 83 gram
Waarvan suikers 19 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 38 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept