Bereiding
- Boen het zand van de schorseneren. Snijd de onder- en bovenkant eraf.
- Schil de schorseneren met een dunschiller. Leg ze in een bak met water met een scheutje citroensap of azijn.
- Snijd ze in kleine stukken en doe even terug in de bak met water.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd in dunne repen.
- Pel de knoflook en snijd klein.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en vang het kookvocht op.
- Doe per persoon 100 ml van het kookvocht in een kom en roer de bouillon en tahin erdoor.
- Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
- Verwarm de olie en bak hierin de schorseneren 10 minuten.
- Voeg de knoflook, Chinese kool, bonen, het komijn- en sesamzaad toe en roerbak nog 5 minuten.
- Serveer de noedels met de groente en giet de tahindressing over het gerecht.
Variaties
In plaats van Chinese kool kun je ook kiezen voor paksoi, witte kool of spitskool.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Chinese kool:
De kool kan buiten de koelkast bewaard worden, maar is langer houdbaar in de koelkast. Heb je een restje kool over? Bewaar het in een bewaarbakje met deksel erop in de koelkast.