Bereiding
- Pel de knoflook en hak het fijn.
-
Snijd de tofu in blokjes en marineer ze in de ketjap en de fijngesneden knoflook.
-
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
-
Was de taugé.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
-
Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
-
Laat de groente uitlekken en afkoelen.
-
Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
-
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
-
Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
-
Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
-
Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
-
Bak de tofu in de hete olie bruin. Bak de ringetjes peper kort mee.
-
Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe. Meng dit door de noedels en de groente.
-
Was de koriander en knip dit klein. Maak de salade op smaak met koriander.
-
Hak de cashewnoten grof en strooi ze erover.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Je kunt met de overgebleven tofu ook deze heerlijke paddenstoelencurry maken.