Bereiding
- Spoel de waterkastanjes af en laat uitlekken.
Snijd in dunne plakjes.
-
Maak de groente schoon. Snijd de broccoli in stukken,
de champignons in plakjes en de bosuien in ringen.
-
Maak de gember, knoflook en rode peper schoon en hak fijn.
-
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
-
Verwarm de olie in een pan en bak de gember en knoflook 1
minuut aan.
-
Voeg de champignons, rode peper en de helft van de bosui toe
en bak 5 minuten. Roer af en toe door.
-
Voeg het stukje bouillontablet, water, de waterkastanjes,
sojasaus en tofu toe en laat 10 minuten rustig garen met de deksel op de pan.
-
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stoom of kook de broccoli in weinig water in 5 minuten gaar.
-
Maak van de maïzena en een scheutje water een papje. Voeg dit aan de saus toe en roer door totdat de saus indikt. Breng op smaak met peper.
-
Serveer de quinoa met de paddenstoelenstoof, strooi de rest
van de bosui en het sesamzaad erover en serveer de broccoli erbij.
Variaties
Waterkastanjes zijn vaak te koop bij een Aziatische supermarkt. Kun je ze niet vinden? Vervang het dan door blokjes wortel, pastinaak of verse lotuswortel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Broccoli:
In de koelkast is broccoli 3-5 dagen houdbaar. Kijk bij voorgesneden groente op de verpakking voor het bewaaradvies. Maak met je restjes eens Broccolisoep met peper en chilicroutons