Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Paddenstoelenstoof met waterkastanjes en quinoa

Paddenstoelenstoof met waterkastanjes en quinoa

De knapperige waterkastanjes geven een zoete, nootachtige smaak aan dit gerecht.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 450 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram waterkastanje (uitlekgewicht, blik)
  • 150 gram broccoli
  • 250 gram champignons
  • 2 bosuien
  • 15 gram gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 100 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 125 gram volkoren quinoa
  • 1 eetlepel maïzena
  • peper
  • 1 theelepel sesamzaad

Bereiding

  1. Spoel de waterkastanjes af en laat uitlekken. Snijd in dunne plakjes.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de broccoli in stukken, de champignons in plakjes en de bosuien in ringen.
  3. Maak de gember, knoflook en rode peper schoon en hak fijn.
  4. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een pan en bak de gember en knoflook 1 minuut aan.
  6. Voeg de champignons, rode peper en de helft van de bosui toe en bak 5 minuten. Roer af en toe door.
  7. Voeg het stukje bouillontablet, water, de waterkastanjes, sojasaus en tofu toe en laat 10 minuten rustig garen met de deksel op de pan.
  8. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Stoom of kook de broccoli in weinig water in 5 minuten gaar.
  10. Maak van de maïzena en een scheutje water een papje. Voeg dit aan de saus toe en roer door totdat de saus indikt. Breng op smaak met peper.
  11. Serveer de quinoa met de paddenstoelenstoof, strooi de rest van de bosui en het sesamzaad erover en serveer de broccoli erbij.

Variaties

Waterkastanjes zijn vaak te koop bij een Aziatische supermarkt. Kun je ze niet vinden? Vervang het dan door blokjes wortel, pastinaak of verse lotuswortel.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Broccoli: 
In de koelkast is broccoli 3-5 dagen houdbaar. Kijk bij voorgesneden groente op de verpakking voor het bewaaradvies. Maak met je restjes eens Broccolisoep met peper en chilicroutons

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 450 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 54 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 22 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.