Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pangasius met amandelchermoula en tomatensaus

Pangasius met amandelchermoula en tomatensaus

Chermoula is een Noord-Afrikaanse marinade van verse kruiden. Het is zo klaar en geeft vis een bijzondere en heerlijk kruidige smaak.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 640 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 8 takjes verse koriander
  • 2 takjes verse munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 25 gram ongezouten amandelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilets
  • 1 (rode) ui
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • peper
  • 300 gram snijbonen
  • 300 ml water
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Was de kruiden. Pel de knoflook.
  2. Pureer de helft van de koriander en van de knoflook, alle munt, de chilipeper, amandelen, het citroensap en de helft van olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  3. Bestrijk de stukken vis met deze chermoula.
  4. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  5. Pel de ui en snijd klein.
  6. Fruit de ui met het komijnzaad in de rest van de olie glazig.
  7. Pers de rest van de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd in ruiten. Kook de bonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  9. Leg de vis met de chermoula in de tomatensaus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
  10. Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  11. Doe de couscous in een pan en schenk de bouillon erover. Roer met een vork goed door en laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  12. Strooi de rest van de koriander over de couscous en de vis en serveer de snijbonen erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Snijboon'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 640 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 41 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.